Wandelen op donderdag

Houd je van wandelen? Sluit je dan aan bij de wandelgroep van Thea Geurtsen, coördinator en vrijwilliger bij Buurthuis Lydia.

Elke donderdag om 11 uur verzamelt de groep ergens op een plek in Amsterdam en maakt dan een wandeling van zo’n 5 tot 7 kilometer. De route varieert elke week en wordt vooraf per mail bekend gemaakt.
Tijdens de wandeling wordt er ergens onderweg gepauzeerd om uit te rusten en wat te eten (eten zelf meenemen) en na afloop van de wandeling wordt er meestal samen nog wat gedronken in een horecagelegenheid.

Thea vertelt hier zelf over: ‘Voor de wandeling probeer ik steeds plaatsen of straatjes te vinden waar we nog niet eerder zijn geweest. We komen regelmatig op de meest verrassende plekken.
We wandelen hoofdzakelijk in Amsterdam, maar ook wel in plaatsen aan de rand van Amsterdam, zoals Amstelveen, Diemen, Weesp, Badhoevedorp en Ouderkerk aan de Amstel.
We wandelen op alle donderdagen van het jaar, dus ook op Hemelvaartsdag of Koningsdag. We slaan de wandeling alleen over bij extreem weer, maar soms proberen we ook daar een mouw aan te passen. Bij grote hitte starten we bijvoorbeeld een uur eerder, omdat het dan nog niet zo warm is; ook hebben we een keer een wandeling gemaakt door alle stations van de toen net nieuwe Noord/Zuidlijn, zodat we grotendeels in de koele diepte van Amsterdam bleven.
Amsterdam is spectaculair prachtig en onvoorstelbaar divers. Elke keer genieten we samen van de wandeldag: het is net een vakantiedag in eigen stad.’

Wil je je aansluiten bij deze wandelgroep? Of wil je misschien zelf een wandelgroep starten en wat tips en informatie krijgen?
Neem dan contact op met Thea Geurtsen op geurtsen.thea@gmail.com.

amsterdam-2770014_1920