Huis van de Wijk

“Iedere Amsterdammer leeft in een 100% sociale en energierijke buurt”

In de 100% sociale en energierijke buurt ondersteunen en inspireren mensen, organisaties en ondernemers elkaar duurzaam en gaan zij met elkaar verbindingen aan, ongeacht leeftijd of afkomst.

Wij bouwen mee en zijn katalysator in de buurt. Wij stimuleren Amsterdammers van alle leeftijden om elkaar te zien, energie te ontwikkelen en in beweging te komen.

Bewoners van Oud Zuid maken samen de wijk en vinden elkaar in het Huis van de Wijk Lydia. Iedere wijk heeft eigen wensen en behoeften, afhankelijk van de samenstelling van die wijk. In ons Huis van de Wijk zijn alle buurtbewoners van harte welkom.

Meer dan alleen een ontmoetingsplek

Het is niet alleen een ontmoetingsplek waar buurtbewoners binnen kunnen lopen voor een gezellig praatje of een kopje koffie, het is veel meer. Je kunt deelnemen aan verschillende activiteiten, of je kunt zelf een activiteit opzetten. Onze buurtwerkers helpen bijvoorbeeld bij het opstarten van een activiteit voor de buurt.

Samen met bewoners kijken wij, de buurtwerkers van Combiwel, naar een programma dat aansluit op de buurt en de behoeften van buurtbewoners.

Wij betrekken bewoners actief bij hun eigen leefomgeving om zodoende de kwaliteit van leven in de buurt te verbeteren. Wij helpen bij het opzetten van activiteiten, leggen en houden contact, sturen, begeleiden en coachen (indien nodig) de vrijwilligers van de bewonersinitiatieven, zodat zij goed in staat zijn iets voor de buurt op te starten, om iets te kunnen betekenen. In een notendop: Met z'n allen dragen wij een steentje bij aan de grote, inspirerende droom van Combiwel: iedere Amsterdammer woont in een 100% sociale en energierijke buurt.

Zoek je advies of hulp?

Ook hiervoor kun je in het Huis van de Wijk Lydia terecht.
Of wil je iets voor je buurt betekenen als vrijwilliger? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres!

Idee voor de buurt?

Heb je een idee voor de buurt? Of wil je gewoon praten? Bel voor een afspraak!

José Helmers

José Helmer

buurtwerker:
06-423 601 17