Huiskamer on Tour: ‘Dying is absolutely safe’ op zondagmiddag 17 juli

‘Wat een ontzettend luxe ontmoeting’, ‘wat een interessant verhaal en ingenieus in elkaar geknutseld’, ‘ik ken niemand die op deze manier in zo’n onderwerp duikt’, ‘dat het allemaal in een koffer past…’

Toen een vriendin vroeg of ze uitvaartspreker wilde worden, was dat de aanzet voor Dette om zich niet alleen in het uitvaartwezen te verdiepen maar ook een voorstelling te maken over sterven. Want wat weten we er eigenlijk van en hoe deden ze het vroeger? Dette Glashouwer heeft haar onderwerp diepgaand bestudeerd. Daarnaast deed ze knekelveldmeditaties, heeft ze middeleeuwse dodendansen tot leven gewekt, kennis gemaakt met de Tibetaanse Bardo’s en andere hiernamaals en was ze zorgvrijwilliger in Hospice Amsterdam Zuidoost, een plek waar intercultureel gestorven wordt.

Dying is Absolutely Safe is een bewustzijnsverruimend verhaal over wat ons allemaal boven het hoofd hangt en wat Dette met open vizier in de ogen probeert te kijken.

Na in honderden huiskamers door het hele land opgetreden te hebben is ze zondag 17 juli om 16:00 uur te zien in Buurhuis Lydia. Na afloop kun je luisteren naar Jedan Tutuhatunewa die toepasselijke liedjes van o.a. Johnny Cash ten gehore zal brengen.

Entree is gratis

**

Dette-Glashouwer_huiskamertheater-on-tour_22-2