Bokstraining

Welkom in de Basement-Gym: vrolijke fitness in de boksschool

De Basement-Gym is ontstaan uit een samenwerking tussen Sidney (Sid’s Fighting Fit Club, kortweg SFFC) en Erwin (De Bokstrainer).
Samen hebben zij in een korte tijd een gezellige boksschool opgezet met een groeiend aantal sportende leden.

In de Basement-Gym komen mensen met verschillende achtergronden samen om te sporten. Vaak sporten zij meerdere keren per week en wisselen zij de verschillende lessen af. De moeder van Erwin, Cynthia Sabajo, is diëtiste en samen maken zij een traject voor mensen met overgewicht. Vooral voor jongeren die neigen naar een obees bestaan met alle beperkingen die daarbij komen kijken, is dit een waardevol traject.
Ook wordt de ruimte gehuurd door een fysiotherapeut die zich richt op de vitaliteit van autistische jongeren.

De Basement-Gym biedt zak- en techniektrainingen aan in lessen van 45 minuten, met de nadruk op conditie en kracht. De lessen zijn ook te volgen via Classpass (een soort creditcard voor sportscholen).

Sid’s Fighting Fit Club (SFFC)
Sidney is een professionele bokstrainer die sinds begin jaren tachtig actief is in de sport. Zijn klanten bestaan uit professionals, moeders, pubers die met hem één op één trainen op de pads. Als gecertificeerd Personal Trainer is Sidney de ideale bokstrainer door met zijn no-nonsense mentaliteit en combinatie van kennis op het gebied van boks- en fitness bij al zijn sporters het beste naar boven te halen.
Supersnelle combinaties en een goeie dosis humor maken van elke les weer een feest.

  • “Wij hebben een fantastische plek gevonden in Amsterdam Zuid in buurthuis Lydia, daar moet je dan ook het mooiste van maken”.

De Bokstrainer
Erwin geeft kickbokstraining onder de toepasselijke naam De Bokstrainer. “Tijdens lockdown zag ik de kans om de ICT-wereld achter mij te laten en mijn droom als zelfstandig kickbokstrainer te realiseren”, vertelt hij. In zijn jeugd was Erwin te vinden in de kickboksschool Matuari in Amsterdam Oost. Onder leiding van Chris Tulis en - groot voorbeeld in de sport - meervoudig wereldkampioen Gerold Mamadeus leerde Erwin op wedstrijdniveau te kickboksen.

  • “Vooral de rust in jezelf na een stevige sportsessie is iets waar ik elke keer weer van kan genieten. Een volledige work-out voor je lichaam en geest is goed als dagelijks onderhoud, maar helpt ook tegen overgewicht, depressie, burn-out en traumaverwerking.”

Lessen
Samen bieden Sidney en Erwin elke werkdag verschillende groepslessen aan. Mocht je een keer mee willen doen, bedenk dan wel dat het een sport is met hoge intensiteit. Het is ook mogelijk om personal training te doen.
De Basement-Gym biedt sinds kort ook kinderlessen aan (leeftijd 8 tot 16 jaar) op zaterdag onder leiding van Johan. Hij is opgeleid op de ALO om lessen met kinderen te verzorgen en doet dit met een combinatie van spelletjes en weerbaarheidsoefeningen.

 

Wanneer: elke werkdag
Lessen voor kinderen (8 tot 16 jaar): elke zaterdag
Tijd: op afspraak
Waar: Bronckhorststraat 3 in Buurthuis Lydia

Info: info@debokstrainer.nl
Cynthia Sabajo: cynthia@jcsportrevalidatie.nl

Website
https://debokstrainer.nl

 

Bokstraining logo