Werkgroep Taarten Bakken

Creatief met taart in Huis van de Wijk Lydia!

Misschien wilde u altijd al eens een taart bakken, maar kwam het er tot nu niet van. Geen goede oven? Teveel gedoe voor een éénpersoonshuishouden? Er kunnen vele redenen zijn. Wij van de taartbakgroep kunnen ons daar wel iets bij voorstellen.

Maar doordat wij al geruime tijd samen bakken kunnen we uit eigen ervaring melden dat bij ons de lol om thuis ook ’s wat in elkaar te knutselen is toegenomen. Die aandrang is er heus niet elke week, maar wel bij bijvoorbeeld een verjaardag, of als u iemand anders blij wilt maken met een product uit eigen oven.

Omdat we elke week bakken in de keuken van Lydia, doen we de nodige ervaring op – wat niet wil zeggen dat alles goed gaat. We leren ook van onze misbaksels. Er is ruimte om te experimenteren met nieuwe recepten en tijdens de koffie wisselen we tips en recepten uit. Je wordt daardoor als vanzelf gestimuleerd om thuis ook ’ns iets uit te proberen.

De leden van de taartbakgroep zijn met elkaar verantwoordelijk voor alle stadia van het bakproces, van de inkoop tot en met de afwas en alles wat daar tussen ligt. Gelukkig worden wij ondersteund door de sympathieke buurtsuper JUMBO uit de Hendrik Jacobszstraat, die ons elke week producten gratis ter beschikking stelt. Zodoende is het mogelijk om als groep financieel te overleven in deze tijden van bezuinigingen.

 

Wanneer: dinsdag

Tijd: 9.00 – 11.00 uur

Info: José Helmer

j.helmer@combiwel.nl