Tekenen en schilderen

Tekenen en schilderen

Op de vrijdagochtend werken we in de benedenzaal van Lydia, er wordt getekend en geschilderd. Allerlei technieken en materialen komen aan bod. Omdat ik zelf tekenaar ben, is er veel aandacht voor het tekenen. We verkennen allerlei verschillend tekenmateriaal, o.a. ook pastel. Daarnaast wordt er geaquarelleerd en met acryl en/of gouache geschilderd. Zijn we met een bepaalde techniek bezig, dan besteden we daar meestal enkele lessen achter elkaar aan.

Er is geen vast programma, er dient zich altijd weer iets aan in de les waar we graag op door willen gaan. Ik laat mij ook enigszins leiden door de belangstelling vanuit de groep, die er is voor een bepaald onderwerp of techniek. Er wordt direct naar waarneming gewerkt (stilleven, portret, bloemen), maar ook naar aanleiding van meegebracht fotomateriaal, of verzamelde plaatjes en soms vanuit de verbeelding (bijv. n.a.v. een verhaal, een gedicht of een herinnering). Als het weer het toelaat gaan we ook wel eens buiten tekenen.

Ik laat veel kunstboeken met voorbeelden zien tijdens het bespreken van wat we gaan doen.
En we ronden de les altijd af met het bekijken en bespreken van wat er gemaakt is.

Op gezette tijden houden we presentaties van het gemaakte werk.

Voor al mijn groepen geldt dat de niveaus van de cursisten onderling kunnen verschillen. Een probleem is dat helemaal niet, ik kan iedereen individueel begeleiden. De grootte van de groep laat dat toe. Geen ervaring is dus geen probleem.

Materiaal is niet aanwezig, dat nemen de cursisten zelf mee.

 

 

Sandra Kruisbrink studeerde aan de Rietveld Academie in Amsterdam en aan de Facultat de Belles Artes in Barcelona. Ze maakt werk op papier en fotografeert. Zij exposeert in binnen- en buitenland en won diverse prijzen (o.a. Nederlandse Grafiekprijs, Biënnale Internationale de Gravure Liège).

Wanneer: vrijdag
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Meer info: sandrakruisbrink@xs4all.nl
Telefoon: 06 2532 0152 / (0)20 6202042
Zie ook: www.sandrakruisbrink.com

Tineke-Veling-4-271x300
Catharina-Mastenbroek-300x225
Sandra-Kruisbrink-200x300