Tekenen en schilderen

Kom ook tekenen of schilderen in Buurthuis Lydia!

 

Als je tekent of schildert word je gestimuleerd om aandachtiger te kijken. Daardoor zie je meer. Je ziet misschien een weerspiegeling in een tafelblad die je eerder niet zag. Of bij nader inzien blijkt een ogenschijnlijk grijze schaduw ook donkerpaars te kunnen zijn.

Op de woensdagochtenden kun je in de grote bovenzaal van Lydia al schilderend of tekenend onderzoeken hoe je deze inzichten zichtbaar maakt. Tijdens deze lessen werk je met materialen als aquarel, acrylverf, houtskool, krijt en pen.

Ik geef oefeningen die makkelijk nog een keer thuis te doen zijn. Zoals: 'Hoe teken ik met ballpoint in een steeds doorgaande lijn het uitzicht uit het raam'. Dat kan schetsmatig in een klein schriftje, maar ook groter en meer uitgewerkt. Zo kun je op je eigen manier uitdrukking geven aan wat jou inspireert.

Aan het begin van de les verkennen we verschillende manieren van kijken en hoe je die kunt vertalen in een schilderij of tekening. Ik laat daarbij afbeeldingen uit kunstboeken zien en vertel soms iets over een periode uit de kunstgeschiedenis of over een bepaalde kunstenaar.

Daarna leg ik de opdracht voor die ochtend uit en geef eventueel een korte demonstratie van een nieuwe techniek. We werken meestal een aantal weken achter elkaar met een specifieke techniek of met hetzelfde thema. Aan het eind van de les is ruimte elkaars werk te bekijken. 

 

Doordat er veel tijd is voor individuele begeleiding, zijn de lessen geschikt voor beginners zowel als gevorderden.

 

Els de Does studeerde Schilderen/grafiek aan de Rietveld Academie en Nederlands/ tekenen aan de leraren opleiding in Amsterdam. Ze maakt tekeningen en schilderijen van natuur in en rond Amsterdam.

 

Wanneer: woensdag
Tijd: 10 – 12 uur
Meer info: Els de Does
Mail: e.de.does@freeler.nl

Telefoon: 06 23516626
Zie ook: www.elsdedoes.nl

 

Tentoonstelling

De deelenemers aan deze groep hebben maandenlang gewerkt aan een grote compositie van hun schilderijen en tekeningen. Het resultaat kunt u zien in de bovenzaal van Lydia, vanaf 1 december 2023 t/m 14 februari 2024.

Komt dat zien! Voor meer informatie:

Klik hier!

Does-afbeelding-2-300x218
Does-afbeelding-1-266x300
Els-de-Does-240x300