Tekenen en schilderen

Welkom op onze schilder- en tekencursus!

In deze cursus wordt bij het tekenen en schilderen uitgegaan van de aanpak van moderne kunstenaars. Het is de bedoeling om hiermee de horizon en het repertoire van iedere deelnemer te verbreden. De aanpak is beslist niet schools, maar gericht op zelfstandigheid en experiment. In de uitvoering van de opdrachten bestaat ruimte voor eigen interpretatie en voorkeur en er wordt met enige regelmaat ‘vrij’ gewerkt. Iedere cursist krijgt aanwijzingen en advies, aangepast aan zijn of haar niveau.

We laten ons veelal leiden door moderne kunstenaars, door wat hen beweegt, welke vragen zij oplossen en welke technieken ze daarbij hebben ontwikkeld. Door uit te gaan van werken van moderne kunstenaars wordt het repertoire van de cursist uitgebreid, maar niet op een traditionele manier. Het volgen van andere kunstenaars is geen slaafs proces en oefenen met hun vaardigheden staat een eigen kijk en inbreng niet in de weg. De cursist wordt juist uitgenodigd om op zoek te gaan naar de eigen inspiratiebronnen, vragen en technische oplossingen.
Ook wordt de groep aangemoedigd onderwerpen bij te dragen en voorstellen te doen.

Beginners zijn welkom, mits ook zij zich uitgedaagd voelen om te werken vanuit de hierboven beschreven uitgangspunten.
Smaken verschillen en tijdens de lessen gaat het dus zo min mogelijk over een toefje verf hier of daar. De bereidheid om eens onderuit te gaan op weg naar zelfstandig werk strekt tot aanbeveling. Mooi dat dat allemaal kan bij Lydia in een veilige en vertrouwde omgeving, met hardwerkende, intelligente en gezellige medegroepsleden.

Samenvattend: enige ambitie en een goede scheut experimenteerdrang zijn een must. 

Raakt u warm en enthousiast bij deze woorden, dan is de cursus vast en zeker geschikt voor u!  U bent altijd welkom om een gratis proefles te volgen, waarna besproken wordt of deze cursus aan uw verwachtingen voldoet.

Onze docent, Dirk Moons, is in 2008 afgestudeerd aan de Rietveldacademie in Amsterdam.

Wanneer: maandag
Tijd: 10.45 - 12.45. Graag wat eerder komen zodat u uw spullen kunt klaarzetten en de les op tijd kan beginnen.
Info: Dirk Moons

Email: dirk.moons@zonnet.nl
Tel. 06 5168 0269

Er is een grote, zorgvuldig samengestelde hoeveelheid acrylverf aanwezig, schilder- en tekenpapier en schildersezels met toebehoren.

Voor penselen, potloden en eventueel ander materiaal moeten de cursisten zelf zorg dragen.

Het cursusjaar is verdeeld in drie blokken:

September t/m/ december
Januari t/m/ maart
April t/m/ juni

Men kan zich inschrijven per cursusblok en dient het cursusgeld voor die periode in een keer vooruit te betalen. Cursisten die tussentijds aan de cursus willen beginnen betalen het aantal nog resterende lessen van dat blok. Bij verzuim kunnen lessen niet worden ingehaald. Bij afwezigheid, vakantie, of tussentijds beëindigen van de cursus kan geen restitutie van het cursusgeld worden gegeven.

Dirk-Moons-200x300