Op zoek naar je stem

Haal meer uit je stem en geniet ervan!

 

Naqiba Bergefurt is creatief therapeut en pedagoog. Ze heeft jarenlange ervaring met stemwerk en zingen in vele stijlen, ook voor publiek: 

“Iedereen heeft een stem en die ene stem is uniekEen schitterend geschenk en instrument. 

We hebben een oordeel over onszelf als het om onze stem gaat. Mooi of lelijk. Dat leidt ertoe dat we maar een deel van onze stem toelaten. Wat ook niet echt helpt: bij stemgebruik denken we al gauw dat het over zingen gaat. En natuurlijk, zingen hoort bij de stem maar we zijn opgevoed met het idee dat zingen vooral mooi moet zijn. Dus houden we ons stil.

Tijdens zes bijeenkomsten zal er volop mogelijkheid zijn om de stem te leren kennen in al haar nuances, en vooral: in uw eigen stemkarakter. Voordat we voluit gaan klinken, gaan we op zoek naar:

  • Waar komt mijn stem vandaan? 
  • Hoe staat mijn stem in relatie tot de adem, ontspanning, mijn lichaam, lichaamshouding en beweging?
  • En hoe mag ze klinken? Hoe kan ik genieten van mijn stem? 

We gaan d.m.v. oefeningen op onderzoek naar al deze aspecten, individuele oefeningen, maar soms juist ook oefeningen die we in duo’s of in de hele groep met elkaar doen.

We gaan ervaren, genieten, zingen in een ruime zin van het woord. Verwonderd raken en echt luisteren naar deze ‘hidden treasure’. Dit alles in een sfeer van veiligheid en respect naar onszelf en elkaar.

Deze bijeenkomsten kun je zien als een basis voor het zingen. Dus kunnen er zomaar liederen ontstaan. Ook eindigen we vaak met het samen zingen van een eenvoudig lied. Het is geen cursus, geen les, maar wel een samenhangende reeks. Daarom is het fijn als u de hele reeks meedoet..”

Wanneer: woensdagmiddag

Data 2024:          

  • 28 februari,
  • 6, 13, 20 & 27 maart,
  • 3 april
  • 8, 15 en 22 mei
  • 5, 12 en 19 juni

Tijd: 14.30 tot 16.00 uur

Kosten: gratis

Info: Naqiba Bergefurt

Email: naqibab@outlook.com

 

 

 

Foto: Sanneke Griepink
Foto: Sanneke Griepink