Meditatie Zen Groep

 Mediteren in Buurthuis Lydia, een goed begin van de dag!

Beheerst worden door je gedachten en zo steeds de ervaring van druk te voelen. En dan ook nog wonen in een stad als Amsterdam waar altijd wat te doen is. Tja…, maar toch kun je op eenvoudige wijze rustiger worden door in jezelf te keren, rustig thuis of op een stille plek te zitten en je aandacht naar je adem te laten gaan.

Dit wekelijks in een groep doen is toch anders. Komt het er niet van in je dagelijks leven of wil je wat meer structuur aanbrengen, dan kun je met ons meedoen.

Wij mediteren in Buurthuis Lydia op donderdagochtend van 10.00 -10.45 uur. De een zit op een stoel, de ander op een bankje, afhankelijk van de mogelijkheden en de wensen. Na een buiging en na het inspreken van een goede lichaamshouding door de begeleider begin je met mediteren.

Je mediteert eerst 20 minuten. Het lichaam heeft dan beweging nodig, daarom volgt een loopmeditatie. Langzaam lopen met je volledige aandacht. Nog 15 minuten meditatie en je sluit af met enkele bewegingen om daarna de dag weer aan te gaan. Afwisselend lees je een sutra of hoor je er een klein inspirerend woordje.

De meditatie-sessie wordt geleid door Vera Boon. Zij is al meer dan 20 jaar yogadocente en inspireert zichzelf door regelmatige bijscholing.

 

Wanneer: donderdag
Tijd: 10:00 - 10:45
Info: Vera Boon
Email: vera.boon@hetnet.nl
Tel. 020-6123842

Meditatie-Vera-Boon-224x300