Cursus Feldenkrais

Moshe Feldenkrais (overleden in 1984) ontwikkelde deze methode, uitgaande van de souplesse en veerkracht waarmee jonge kinderen bewegen.

Wij allen hebben onze eigen unieke manier van bewegen die wij tijdens ons leven aanleren. Een vriend kunnen wij van veraf, zelfs in het schemerdonker buiten, herkennen aan zijn karakteristieke manier van lopen.

Omdat onze bewegingspatronen voor onszelf vaak onbewust zijn, kunnen er ongewenste gewoonten (bijv. voortdurend onderuit gezakt zitten) ontstaan die op den duur allerlei lichamelijke klachten kunnen veroorzaken zoals spanningen, blessures, schouderpijn, rugpijn. We verliezen onze souplesse, bewegen ons moeizaam voort, onze bewegingen worden houterig, we voeren onze dagelijkse activiteiten met te veel (spier)kracht uit.

De Feldenkrais lessen draaien om bewegingen van alledag: liggen, staan, zitten, opstaan, lopen, buigen, omdraaien, grijpen.

Centraal in elke les staat het 'ontdekkend' leren doordat u zich bewust wordt van de manier waarop uw eigen bewegingen verlopen en u uw sensorisch waarnemen van uw lichaam tijdens het uitvoeren van een serie bewegingen aanspreekt. Hierdoor leert u de specifieke bewegingen in de les zonder onnodige spanning en spierkracht uit te voeren. Resultaat is een goede samenwerking tussen alle delen van uw lichaam (coördinatie), en vloeiender, lichtvoetiger bewegen.

De reeks van bewegingen in de lessen zijn niet inspannend en leuk om te doen. We oefenen liggend en zittend op de vloer op matten, een enkele keer op een stoel of staand.

De lessen zijn geschikt voor iedereen, ongeacht leeftijd of conditie.

Draag bij voorkeur makkelijk zittende kleding die u niet in de weg zit bij het bewegen, neem een handdoek mee voor op de mat.

We kunnen niet altijd voorkomen met wat er met ons gebeurt, maar we kunnen er wel voor kiezen om te werken aan de mogelijkheid om ons met meer gemak (voort) te bewegen.

Voor een gratis proefles kunt u zich aanmelden bij de docente Farida Braam.

Wanneer:   Donderdag
Tijd:  12.20 - 13.30 uur
Info:   Farida   Braam
Email: fbra.feldenkrais@gmail.com
Tel.  06 2792 0315