Kookworkshop

 

 

Bijzondere kookworkshops met The Land!

Met als doel elke maand een seizoensgroente in de schijnwerpers te zetten, organiseren we kookworkshops in Buurthuis Lydia.
In plaats van een traditionele kookworkshop met één leraar die recepten en technieken doceert, nodigen we je uit deel te nemen en je eigen vaardigheden en kennis over koken te delen. Breng een recept mee dat vertrouwd of betekenisvol voor je is, waar het gekozen ingrediënt in voorkomt. Je kunt ons voorafgaand aan de workshop een lijst sturen met aanvullende ingrediënten voor het gerecht.

In de eerste helft van de workshop zal ieder het zelf meegebrachte recept bereiden, dat vervolgens in de tweede helft van de workshop met de groep wordt gedeeld tijdens een gezamenlijke maaltijd waar iedereen de gelegenheid heeft om te vertellen hoe het is bereid. Met deze workshops willen we de rijkdom en diversiteit van kennis over koken in de stad benadrukken en vieren.

De workshops worden geleid door Elise de Jong en Jessie Breslau van The Land.
De voertaal zal Engels zijn.

Wanneer: maandag

Data 2024:

  • 13 mei (met look-achtige groentes)
    10 juni (aardappelen)
    15 juli (verse kruiden)
    12 augustus en 16 september 2024 (nadere gegevens volgen nog)

Tijd: 18.00 tot 21.00 uur.

Kosten: €3,50 per deelnemer.
Graag vooraf aanmelden voor onze workshops door een mail te sturen naar

theland.amsterdam@gmail.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Communal cooking workshops with The Land!

Highlighting a seasonal vegetable every month, we are organizing communal cooking workshops at Buurthuis Lydia.
Unlike traditional workshops with a single instructor, you are invited to participate and share your own skills and knowledge about cooking. Bring along a recipe that holds personal significance for you, featuring the ingredient. Feel free to send us a list of additional ingredients you require for your dish ahead of the workshop.

During the first half of the workshop everyone will prepare their chosen recipes using the highlighted ingredient. The second half will be a shared meal, offering everyone the opportunity to present their dishes, explain their cooking techniques, and share the stories behind them. Through these workshops our aim is to underscore and celebrate the wealth and diversity of knowledge about cooking within our city.

The workshops will be led by Elise de Jong en Jessie Breslau (The Land). Our language of communication will be English.

 

Day: Monday
Dates in 2024:

  • May 13th, with highlights on alliums
    June 10th (potatoes)
    July, 15th (herbs)
    August, 12th and September 16th (info about the vegetables will follow)

Time: from 6 to 9 pm.
Fee: €3,50 per participant.
Pre-registration is mandatory. Please sign up for one of our workshops by sending an email to

theland.amsterdam@gmail.com